ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ερτζἀν Χουσεϊν
Βας. Παύλου 23
Τ: 25310 -37347
08:00-15:00

Ισμαήλ Αϊσε
Φιλιππουπόλεως 16
Τ: 25310 83684
08:00-15:00

Ξενοδοχίδης Παύλος
Ηροδότου 7
Τ: 25310-23444
08:00-15:00

Χουσεϊν Αϊσήν
Πύργου & Αρδα 11
Τ: 25310 32360
08:00-15:00
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Χαλιγιάννης Ηλίας
πλ. Ειρήνης 12
Τ: 25310-23758
15:00-08:00
ΗΜΙΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Αντωνιάδης Χαράλαμπος
Μπακάλμπαση 13
Τ: 2531027020
08:00-20:00

Παπανικολόπουλος Κωσταντίνος
Στίλπωνος Κυριακίδη 4
Τ: 25310 35776
08:00-20:00ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣΟ Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης ιδρύθηκε το 1966  και, βάσει των νόμων 3601/1928 και 171/1946 αρ.11, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.).
Σήμερα αριθμεί 74 μέλη Φαρμακοποιούς, οι οποίοι διατηρούν φαρμακείο στον νομό Ροδόπης και διοικείται από εννεαμελές Συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται κάθε τρία χρόνια και απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα, τον Ταμία και τα πέντε Μέλη. Κάθε τρία χρόνια επίσης εκλέγονται δύο τακτικοί και δύο αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι οι οποίοι συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, δευτεροβάθμιο όργανο των Φαρμακοποιών. Επειδή ο αριθμός των μελών του είναι μικρότερος  του εκατό, δεν εκλέγει δικό του Πειθαρχικό Συμβούλιο και οι υποθέσεις πειθαρχικού χαρακτήρα εξετάζονται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Εβρου.

• Σκοπός του είναι: η προσπάθεια για την προαγωγή της Φαρμακευτικής Επιστήμης, η πιστή τήρηση της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας από τα μέλη του και τις Αρμόδιες Αρχές, η προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Φαρμακοποιών-μελών του καθώς και η μέριμνα για την δημιουργία κοινού συναδερφικού πνεύματος και ομαλών σχέσεων μεταξύ των φαρμακοποιών.

• Οι αρμοδιότητές του είναι συμπληρωματικές αυτών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

• Μεταξύ των άλλων, με γνώμη του, παρεμβαίνει στην διαδικασία χορήγησης αδειών ίδρυσης φαρμακείων και συμμετέχει στις επιτροπές επιθεώρησής των. Ως Ν.Π.Δ.Δ., δικαιούται να καταθέτει προτάσεις προς τις Κρατικές Αρχές , να λαμβάνει από αυτές κάθε νόμιμη πληροφορία για την εκτέλεση του νόμου και οι αποφάσεις του αποτελούν πράξεις Διοίκησης.

• Επίσης με εγκυκλίους του ενημερώνει τα μέλη του, σε τακτικά διαστήματα, για κάθε νόμο ή υπουργική απόφαση που αφορά την εν γένει λειτουργία των φαρμακείων, παραθέτοντας γνώμες και προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου η και μελών του, προκειμένου να κρατήσει σε υψηλό βαθμό την γνώση αλλά και την δραστηριοποίησή τους.

Αγκαλιάζει τα μέλη του και φροντίζει για τα σοβαρά προσωπικά τους προβλήματα.

• Σε περιπτώσεις όμως αντιδεοντολογικών η και παράνομων συμπεριφορών των μελών του η και των υπαλλήλων των Διοικητικών Αρχών, παρεμβαίνει στις Αρμόδιες Αρχές προκειμένου να επιβληθούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

• Με πενταμελή επιτροπή, που έχει συστήσει, καταρτίζει και προτείνει το πρόγραμμα εφημεριών και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων της Κομοτηνής.

• Προσπαθεί για την εφαρμογή ,στο άμεσο μέλλον, προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης των μελών του με πιστοποίηση, θεωρώντας το αναγκαίο, απαραίτητο και άρρηκτα δεμένο με την σωστή άσκηση του Φαρμακευτικού Λειτουργήματος-Επαγγέλματος.

• Σ’ αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία η δυνατότητα συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης και την Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης, καθώς και με τους γειτονικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

• Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη διοργανώνει ημερίδες-εκδηλώσεις με θέματα υγείας, και για τους συναδέλφους αλλά και ανοικτές για το ευρύ κοινό, με σκοπό να ενημερώσει και να προφυλάξει τους συμπολίτες μας από τους κινδύνους,στους οποίους εκτίθεται η υγεία τους. Για τους ίδιους λόγους ,ανακοινώνει και δημοσιεύει στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δελτία τύπου υγειονομικού ενδιαφέροντος.

• Έχει καλή συνεργασία με τις εθελοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του είναι αρωγός τους.

Τέλος, συμμετέχει ενεργά σε θέματα κοινωνικής, υγειονομικής και περιβαλλοντικής φύσης ,με τελευταία δράση του την τοποθέτηση στα φαρμακεία του νομού 75 κάδων ανακύκλωσης αχρησιμοποίητων φαρμάκων, προκειμένου να αποστέλλονται σε εθελοντικές οργανώσεις υγείας, και συγκέντρωσης ληγμένων φαρμάκων, τα οποία θα προωθηθούν για καταστροφή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και της ατμόσφαιρας στην περίπτωση που ρίπτονται με τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα.
Γιορτάζουν Σήμερα


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής Μαρασλή 1 3ος όροφος T.K.69100
    Κομοτηνή
  • Email:
  • Website: www.fsrodopis.gr
  • Τηλέφωνο: 2531-555-555

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. Ν.Π.Δ.Δ.

Εικόνες απο τη Ροδόπη