ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Γκαντής Γεώργιος
Σοφ.Κομνηνού 18
Τ: 25310-20221
08:00-20:00

Ερτζἀν Χουσεϊν
Βας. Παύλου 23
Τ: 25310 -37347
08:00-20:00
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Παπαδόπουλος Ιωάννης
Μακεδονίας 50
Τ: 2531109834
20:00-08:00
Ενημερώσεις για φάρμακα, αλκοόλ και τζόγο στο ΣΔΕ Κομοτηνής

15/03/2019

"Το φάρμακο είναι και ίαμα και δηλητήριο", το μήνυμα του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Αλ. ΤσαπέκουΜε δύο ακόμη σημαντικές εκδηλώσεις συνεχίστηκε ο κύκλος πλευρικής ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει φέτος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής. Έτσι, το απόγευμα της Τρίτης 12/3 έλαβε χώρα ενημέρωση για αλκοόλ και τζόγο και το απόγευμα της Τετάρτης 13/2 ενημέρωση για την σωστή χρήση φαρμάκων.

Αλκοόλ και τζόγος
Στην αίθουσα εκδηλώσεων που χρησιμοποιεί το ΣΔΕ Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εισήγηση με θέμα "αλκοόλ - τζόγος". Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Σπύρος Βόλτσης ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης "Ορφέας" Κομοτηνής. Η ανταπόκριση των εκπαιδευόμενων ήταν μεγάλη, οι ερωτήσεις πολλές και γενικά αναπτύχθηκε διάλογος γύρω από τα δύο αυτά σημαντικά ζητήματα - ασθένειες της εποχής μας. Ήταν μία ακόμη εκδήλωση η οποία αναφέρεται σε επίκαιρα θέματα που αφορούν όλους μας. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά της ψυχολόγου του ΣΔΕ Κομοτηνής Βιβής Πετμεζά η οποία και διαμόρφωσε το πλαίσιο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παρουσίαση.

Φάρμακα και ατομική συμπεριφορά
Την επομένη, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Αλέξανδρος Τσαπέκος, ενημέρωσε τους μαθητές αναφορικά με τα φάρμακα και την σωστή ατομική συμπεριφορά ως προς αυτά. Κληθείς να καταθέσει ένα σχόλιο για την παρουσία του στον "Χ", είπε: "Συνεχίζουμε την καμπάνια που τρέχουμε εδώ και δύο χρόνια ως φαρμακευτικός σύλλογος. Χαρήκαμε που μας προσκάλεσαν, γιατί είναι η πρώτη φορά που κάνουμε ενημέρωση σε ηλικίες μεγαλύτερες του Λυκείου. Έχω προσαρμόσει την ομιλία στα δεδομένα ενηλίκων. Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε πιάνει τόπο, γιατί η ενημέρωση γύρω από το φάρμακο είναι καλή για να γνωρίζει ο κόσμος ότι είναι και ίαμα και δηλητήριο. Πρέπει να προσέχουμε, γιατί το φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή".

Υπενθύμισε ότι ήδη έχουν γίνει δια ζώσης ενημερώσεις στα σχολεία της περιοχής, κατόπιν σχετικής αδειοδότησης από το υπουργείο Παιδείας, ενώ σε συνεργασία με τους τέσσερις Δήμους της Ροδόπης έχουν μοιραστεί μέσω των λογαριασμών ύδρευσης 80.000 φυλλάδια σε όλο το νομό. "Το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα γίνει σχετική συνάντηση με τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη", γνωστοποίησε εδώ ο κος Τσαπέκος για την συνέχεια αυτής της αξιόλογης πρωτοβουλίας.

Ο πρόεδρος χτύπησε καμπανάκι κινδύνου, όλως ιδιαιτέρως, για τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται μέσω διαδικτύου, καθώς αυτά ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους. Γι' αυτό και ζήτησε, στο περιθώριο της συζήτησης, ελέγχους και πρόληψη από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Ο Αλέξανδρος Τσαπέκος εκτός από πρόεδρος στον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο είναι πλέον και Γ' αντιπρόεδρος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

 

 

Πηγή Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣΓιορτάζουν Σήμερα


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής Μαρασλή 1 3ος όροφος T.K.69100
    Κομοτηνή
  • Email:
  • Website: www.fsrodopis.gr
  • Τηλέφωνο: 2531-555-555

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. Ν.Π.Δ.Δ.

Εικόνες απο τη Ροδόπη